Welkom bij Fysiotherapie Lisanne Vossen
 

 Algemene Fysiotherapie     |     Fysiotherapie Lisanne Vossen Brouwhuis Helmond


Fysiotherapie is vandaag de dag niet meer weg te denken uit ons zorgsysteem. Geregeld krijg ik de vraag "Fysiotherapeut? Jij doet dus de hele dag masseren en mensen met stroom behandelen?"

De afgelopen jaren hebben er heel wat veranderingen plaatsgevonden binnen de fysiotherapie, waardoor de fysiotherapeut al lang niet meer alleen masseert en stroom toepast. Vroeger werd er vooral (weten we nu) aan symptoom bestrijding gedaan. Kwam er iemand met rugklachten, dan werd er stroom, warmtetherapie of massage toegepast. Kwam er iemand met heup artrose, dan werd er tractie, massage of warmtetherapie toegepast. Bij een spier- of peesprobleem werd er vaak uitgeweken naar ultrageluid.

Vandaag de dag zijn al deze therapieën naar de achtergrond geschoven. Heeft er iemand rug of hernia klachten, dan wordt er een op maat gemaakt bewegingsprogramma opgesteld i.c.m. mobilisatie-technieken, want met rust (zo blijkt uit onderzoek) gaan de klachten niet over. Heeft iemand een spier- of peesprobleem, dan wordt er getaped middels kinesio taping, fricties, shockwave, oefeningen of er wordt triggerpoint therapie toegepast.


De therapeut van nu is breder geschoold, kent nieuwe technieken en heeft daardoor een grotere gereedschapskist om de oorzaak van de problemen te verhelpen.

                                                                                                                                                                                                

 
E-mailen
Bellen
Map