Welkom bij Fysiotherapie Lisanne Vossen
 

Revalidatie door middel van medische fitness     |     Fysiotherapie Lisanne Vossen Brouwhuis Helmond

Medische fitness is sporten onder begeleiding van de fysiotherapeut. Ook wanneer u geen klachten heeft is bewegen belangrijk. Uit onderzoek is gebleken dat beweging het beste preventieve middel tegen klachten is. Verantwoord bewegen zorgt ervoor dat uw spieren en gewrichten optimaal blijven functioneren en uw conditie op peil blijft.

Door deze deskundige begeleiding is het een verantwoorde manier van sporten die iedereen naar eigen wens en behoefte kan invullen. Met medische fitness verhoog je op een verantwoorde manier de belastbaarheid van je lichaam. Je krijgt letterlijk en figuurlijk, lichamelijk en geestelijk meer veerkracht. 

U voelt u fitter en het geeft een ontspannen gevoel.

Wanneer maakt u gebruik van medische fitness?

  • Revalidatie na een sportblessure
  • Lang niet gesport of niet sterk genoeg om zelfstandig te gaan sporten.
  • Terugkerende (rug) klachten
  • Chronische ziekten, zoals copd, reuma en diabetes.
  • Fit oud worden d.m.v. ouderen gym/fitness 

 

Wordt het vergoed door de zorgverkeraar?

 (Medische) fitness wordt meestal niet vergoed door de zorgverzekeraar. Er zijn maar enkele zorgverzekeraars die een vergoeding in hun polis hebben opgenomen. 

Bent u echter reeds in behandeling bij ons en vinden wij het noodzakelijk dat u naast de reguliere behandeling ook nog onder begeleiding moet gaan fitnessen, dan valt het onder een fysiotherapeutische behandeling. In dat geval wordt de behandeling i.c.m. de medische fitness vergoed vanuit uw aanvullende verzekering.

 
E-mailen
Bellen
Map